الثلاثاء، 10 أكتوبر 2017

طريقة بسيطة علشان تسهل عليكي تنظيف الحلل و تخليها بتبرق من اللمعان🙊🙊🙊🙊
----------------------------------------------------------------------
١. رشي الملح على الجزء الأسفل من الحلة
٢. صبى شويه خل صغيرين على الملح و هيبدأ اللون يتغير .
٣. ادعكى الملح و الخل بليفة المطبخ. زودى خل و ملح حسب الاحتياج .
٤. هتلاقى الحله لمعت.
* لوبراد الشاى أو الكاتيل اسود او حلة اللحمة اسودت او اى شي من الالومنيوم ضلم او الاستانلس
حطى الكنكة على النار وبها شوية مية وشوية كركدية على نار هادية وبعد الغليان لمدة ربع ساعة اقل حاجة هتلاقي الاناء بيبرق من اللمعان من غير تعب 🙂
* للتيفال من بره او جوه. بيكربونات الصوديوم (الكربوناتو) وخل ومايه ويتحطو ف الطاسه ويغلو وسيبهم ولو من بره حطي المكونات ف حاجه اكبر وحطي الطاسه فيه وسيبها لحد.متبرد واغسليها. وممكن يتحط المكونات من غير مايه يعني تتعمل عجينه
* ولو عندك حلة ولونها غير أو مكان أكل محروق وعايزاها تنضف و تلمع وممكن تغلي فيها شوية عصير و تفل طماطم كتير في شوية ميه وسبيها لما تبرد وبعدين إدعكيها هتلاقيها بتبرق ،
عموما غليان الطماطم أو اليمون أو الكركديه في الألومنيوم بينضفها جدا
ولو عجبتك المعلومات واستفيدى منها لا تبخلى بعمل لايك وكتابة دعوة حلوه ليا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

مشاركة مميزة

صاحب النقب

كان مسلمة بن عبدالملك على رأس جيش للمسلمين يحاصرون قلعة عظيمة للروم ، ولكن القلعة استعصت على جيش المسلمين لارتفاع أسوارها ولإغلاق جميع المن...